Nå har du holdt på med internettsalg og -markedsføring ei god stund. Spørsmålet er: Hva nå?
Du har kjøpt utgåtte domener, og får litt trafikk som forsvarer
denne investeringen på 90 kroner i året. Du har til og med prøvd å
parkere domener hos SEDO, og funnet ut at det gir høy CTR og lite inntekter.
Du har laget blogger og nettsteder. De aller fleste mainstream. Men du har et AOE-nettsted også, bare for å ha vært innom det også. Noen av nettstedene dine drar litt trafikk på søkemotorene. Mange kommer greit fram på Sesam.no, noen får litt oppmerksomhet på Yahoo og MSN, og de aller fleste har druknet i Google-SERPen etter et par måneder på solsiden. Du har AdWords-kampanjer som skaffer trafikk direkte til Tradedoubler-partnere og til nettstedene dine. Du måler trafikken til disse med Google Analytics, måler avkastningen med skreddersydde kanaler i Google AdSense og passer på å gå i pluss dersom du ikke er en komplett idiot.
Du har lært deg bittelittegranne HTML, PHP og MySQL, og kan det viktigste innen .htaccess.
Du prøver å bli flinkere ved å lese blogger: Du er opptatt av innhold, og leser alt fra bloggen til Matt Cutts til blackhat-bloggen til Bluehat SEO, samt Bruce Clays blogg. Dessuten er du opptatt av søkemotoroptimalisering og følger med på SEO Moz' blogg. Du er opptatt av å følge retningslinjene og siste nytt fra Google og leser Googles offisielle blogg. Og som affiliate på din hals, er du selvfølgelig opptatt av konvertering og stadig nye måter å tjene penger på. Og hvem er vel bedre til (å skryte om) det enn Shoemoney og AOJon?
Du har kjøpt - og lest - de mest kjente e-bøkene. Som Aaron Walls SEOBook for $79. Du har til og med kjøpt Joel Comms uhyre oppskrytte e-bok om AdSense for $19 eller $97.
Du har meldt deg inn i forumet til NamePros.com for å diskutere domener, forumene til High Rankings Search Engine Optimization Forum og Search Engine Watch for å diskutere SEO. Og til og med sett litt på Wickedfire-forumet for å øke konverteringen. Og er selvfølgelig litt med i forumet til Digital Point for å følge med på hva likesinnede mener om Google, livet, universet og alt annet. I Norge er det ikke så mye fart på de ulike forumene, men du holder et øye med Webforumet og med Norsk Webforum (fordi det er så mange flinke PHP-programmerere der).
Kanskje du til og med har meldt deg på et av de mange online-kursene i SEO på nettet. Du har sikkert betalt et par hundre dollar for Search Engine Workshop Resource Center. Medlemsskapet til $49 pr måned på SEOMoz.org er, som du sikkert vet, verdt hver cent. Enkelte betaltjenester kan også være utrolig nyttige, som for eksempel SOLOSEO. Og nettstedet ditt overvåkes selvfølgelig av den svenske tjenesten Pingdom.
Spørsmålet er bare: Hva nå?
Mange jeg kjenner har nådd dette nivået, og kanskje til og med følt at man stagnerer litt. Skorter det litt på entusiasmen? Har du uklare målsetninger? Butter det litt imot på de daglige inntektene, sånn at du føler at du har nådd et tak?
Kanskje du ønsker deg tips om hvordan du kan komme deg videre. Jeg vil i dagene fremover skrive litt om hvordan man kan nå nye høyder.
Vel, hva med å begynne å bygge et ordentlig nettsted, hvor du ikke fokuserer på trafikk og annonseplassering i første runde, men kvalitetsinnhold og brukervennlighet? Selvfølgelig et nettsted med et tema du har interesse for..
Posted by: Kenneth (Dreyer Media) | 28.08.07 at 01.43
Alle som har vært i gamet en stund har antagelig gjort mange av de samme feila.
Kortsiktighet er nok en av de viktigste. Man skal tjene penger i går, og gjerne uten for mye innsats.
Hva jeg personlig har sett, er at man må faktisk være tålmodig og lur for å komme noen vei.
Jeg tror vel ikke det er så alt for mange av oss som faktisk lever av våre online inntekter. Jeg er glad jeg er en av de :)
Posted by: Bjørn Are Solstad | 28.08.07 at 02.10
Kenneth: God idé. Mener du å bygge et nettsted helt fra forretningsidé til ferdig nettsted og stopper der. Uten å gå videre med markedsføring via AdWords, linkebygging og annen SEO? Helt greit, men hva er gøy med det?
Bjørn Are: Javisst: SEO = tålmodighet. Den kreative fasen, etableringen av nettstedet og programmeringen går som en lek. Den langsomme linkebyggingen, oppfølgingen og nytt tilsig av innhold er det nok ikke bare jeg som synes er gørrkjedelig.
Å lage edb-baserte støttesystemer [*] for dette kan langt på vei kompensere for den vegringen som naturlig følger kjedelige arbeidsoppgaver.
[*] = Ja, jeg er en mann fra åttitallet. Jeg programmerer Cobol også.
Posted by: Asle Skarpengland | 28.08.07 at 09.04
Nei, jeg mener selvfølgelig at du bygger opp et nettsted du kan tjene noe på. Et slikt nettsted vil jo ikke ha noen begrensninger. Sett at du interesserer deg for bil, da kan du lage en nettside om bil. Skriv artikler, testkjør biler. Når du blir større bygger du forum, selger bildeler, skaffer et "spør mekanikeren hjørne", selger annonser, utvider med svensk/dansk søsterside osv osv osv. Som sagt, det er ingen begrensninger (ikke på annet enn fantasien din iallefall).
Posted by: Kenneth (Dreyer Media) | 01.09.07 at 21.54
For min del er jeg tilbøyelig til å gå motsatt vei av hva Kenneth foreslår. Spammy sites funker i grunn helt greit det om tjene penger er motivasjonen.
Jeg driver selvsagt noen "ordentlige" sider også, men det er ikke der pengene kommer inn.
Jeg tror en kombinasjon er en grei løsning. Spammy sider for det daglige brødet, og noen mer seriøse sider for å ha som hangout.
For min del er kataloger det ideelle.
Posted by: Bjørn Are Solstad | 02.09.07 at 21.09